Наставља се тренд повећања броја ученика у средњој школи „Бранислав Нушићˮ

Друштво

У Средњој школи „Бранислав Нушићˮ све је спремно за почетак нове школске година која према календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја почиње у понедељак 2. септембра.

Према речима Ане Милићевић, директорке сокобањске средње школе, сви ученици треба да дођу у понедељак у осам сати а сва обавештења, попут распореда учионица биће на вратима улаза који се налази поред спортских терена. Ученици ће од одељенских старешина добити распоред часова и сва она упуства која су неопхонда на почетку школске године а у току прве недеље биће организовани и родитељски састанци о чему ће бити благовремено обавештени.

Ове године у клупе Средње школе „Бранислав Нушићˮ сешће 340 ученика. Први разред уписало је 96 ученика.

‒ Сва одељења су попуњена а оно што треба истаћи је да се тренд повећања броја ученика у нашој школи наставља. Ове школские године нема неких новина у образовном систему осим што ће ученици другог разреда наставити да се образују по наставном плану и програму за гимназију који је измењен прошле године, када је та генерација уписала прву годину. Акценат у овој реформи стављен је на другачији систем рада у нашој школи, а наставници који ће радити у тим одељењима су у протеклом периоду прошли обуке које су организоване од стране рсеорног министарства. Нагласила бих да су сви наши образовни профили реформисани у претходном периоду тако да су све то иновативни програми – рекла је Милићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =