ОО СНС: Помоћ Дому здравља већа него икад

Политика

На јуче одржаној конференцији за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке о стању у здравству на територији општине говорио је др Славиша Антонијевић, директор Дома здравља у Сокобања. Он је говорио о недвној куповини ултра-звучног апарата који ће користити специјалиста интерниста за преглед срца и специјалиста гинеколог за прегледе трудница и пацијенткиња.

‒ Апарат је набављен из буџета општине Сокобања и ја се овом приликом захваљујем одборницима у Скупштини који су препознали потребу за набавку овог апарата и подржали овај предлог ‒ каже Антонијевић.

Цена поменутог апарата је око 4.500.000 динара.

Он је додао да је током протекле године набављен и модеран санитетски аутомобил који је стављен у функцију, а ове године ће се ући у процедуру за набавку још једног таквог возила.

‒ Локална самоуправа издваја око 13 милиона динара за рад два лекара, две медицинске сестре и једног возача а све у функцији боље здравствене заштите грађана општине Сокобања ‒ закључио је Антонијевић.

Он је, такође, истакао да у предходном периоду, када је на власти у Сокобањи била нека друга политичка опција, није било таквих издвајања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 12 =