Nakon konkursa Paket podrške za Sokobanju

Društvo

Opština Sokobanja je deo programa „EU Exchange 6” koji se odnosi na povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji.

Kako je saopšteno Opština Sokobanja je jedna od 10 jedinica lokalne samouprave koje su dobile paket podrške za izradu srednjoročnog plana, na osnovu konkursa sprovedenih u prvoj polovini 2023. godine. Svečanom potpisivanju Sporazuma o saradnji u Beogradu prisustvovala je šefica odeljenja za finansije, naplatu javnih prihoda i inspekcijske poslove Sanja Bogdanović.

U sokobanjskoj lokalnoj samoupravi ističu da su ključne resorno-nadležne institucije na nacionalnom nivou uključene  u realizaciju Programa, Ministarstvo finansija Republike Srbije, Republički sekretarijat za javne politike, Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dok Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), kao i do sada, ima ulogu implementacionog partnera i neposredne odgovornosti u pogledu realizacije planiranih programskih aktivnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + 11 =