Na sednici SO: Drugi rebalans Budžeta

Društvo Politika

Odbornici su većinom glasova proteklog petka izglasali drugu izmenu i dopunu odluke o Budžetu opštine Sokobanja za 2022.godinu sa kadrovskim planom. U okviru rebalansa Budžeta da bi njegova realizacija bila efikasnija smanjeni su rashodi i prihodi za 60 miliona dinara.

Tačke dnevnog reda od broja tri do broja sedam koje su se odnosile na JKP „Napredak” objedinjene su u jedinstvenu raspravu kao i tačke od broja osam do broja 13 koje su se odnosile na poslovanje JP „Zelenilo”, sve ove tačke usvojene su većinom glasova odbornika.

Doneta je odluka i o izmeni Odluke o utvrđivanju Programa održavanja zaštićenog prirodnog dobra Spomenik prirode „Ripaljka” u 2022. godini kojim upravlja Javno preduzeće „Zelenilo-Sokobanja” Sokobanja. Za realizaciju pomenutog Programa planirana su sredstva u budžetu opštine Sokobanja za 2022. godinu u iznosu od 2.073.070,63 dinara sa PDV-om.

Odbornici su većinom glasova usvojili i Odluku o izmeni Odluke o utvrđivanju Programa radova na održavanju opštinskih puteva, gradskih ulica i horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na teritoriji opštine Sokobanja u 2022. godini iz delatnosti Javnog preduzeća „Zelenilo-Sokobanja” Sokobanja. Za realizaciju Programa planirana su sredstva u budžetu opštine Sokobanja za 2022. godinu u iznosu od 68.699.845,77 dinara sa PDV-om.

Snežani Veličković, diplomiranoj pravnici na njen lični zahtev prestala je funkcija člana Opštinskog veća pre isteka vremena. Tajnim glasanjem većina odbornika glasala je za predlog da za novog člana Opštinskog veća bude izabran Aleksandar Arsić.

Naredna sednica Skupštine opštine Sokobanja zakazana je za utorak 29.novembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 16 =