На седници СО: Други ребаланс Буџета

Друштво Политика

Одборници су већином гласова протеклог петка изгласали другу измену и допуну одлуке о Буџету општине Сокобања за 2022.годину са кадровским планом. У оквиру ребаланса Буџета да би његова реализација била ефикаснија смањени су расходи и приходи за 60 милиона динара.

Тачке дневног реда од броја три до броја седам које су се односиле на ЈКП „Напредак” обједињене су у јединствену расправу као и тачке од броја осам до броја 13 које су се односиле на пословање ЈП „Зеленило”, све ове тачке усвојене су већином гласова одборника.

Донета је одлука и о измени Одлуке о утврђивању Програма одржавања заштићеног природног добра Споменик природе „Рипаљка” у 2022. години којим управља Јавно предузеће „Зеленило-Сокобања” Сокобања. За реализацију поменутог Програма планирана су средства у буџету општине Сокобања за 2022. годину у износу од 2.073.070,63 динара са ПДВ-ом.

Одборници су већином гласова усвојили и Одлуку о измени Одлуке о утврђивању Програма радова на одржавању општинских путева, градских улица и хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације на територији општине Сокобања у 2022. години из делатности Јавног предузећа „Зеленило-Сокобања” Сокобања. За реализацију Програма планирана су средства у буџету општине Сокобања за 2022. годину у износу од 68.699.845,77 динара са ПДВ-ом.

Снежани Величковић, дипломираној правници на њен лични захтев престала је функција члана Општинског већа пре истека времена. Тајним гласањем већина одборника гласала је за предлог да за новог члана Општинског већа буде изабран Александар Арсић.

Наредна седница Скупштине општине Сокобања заказана је за уторак 29.новембар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =