Na prvom zvaničnom takmičenju „Sokobanjske mažoretkinje” osvojile bronzu

Kultura

Kulturno-umetničko društvo „Sokobanjske mažoretkinje”, nakon samo sedam meseci postojanja, učestvovalo je na svom prvom takmičenju. U pitanju je državno prvenstvo koje je održano proteklog vikenda u Apatinu. U konkurenciji od pet timova sokobanjske devojke osvojile su treće mesto u generalnom plasmanu, a ukupno 52 medalje. Sokobanju je predstavljalo 30 takmičarki dečijeg, kadetskog i juniorskog sastava. Dečiji sastav je igrao „prvi korak”, kadetkinje i juniorke su igrale „viši korak”.

Vladica Minić ‒ Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Bele Crkve koji su nam od početka davali podršku i pomagali nam u svemu, takođe zahvalnost dugujemo i Evropskoj mažoret asocijaciji koja nam je dala koreografiju i muziku besplatno, što inače nije praksa. Opština Sokobanja je stala iza nas, finansirala nam je uniforme koje su u prepoznatljivoj zelenoj boji u kombinaciji sa srebrnom ‒ kaže Vladica Minić, direktor KUD „Sokobanjske mažoretkinje”.

« od 3 »

Sokobanjske mažoretkinje će u ponedeljak otvoriti manifestaciju „Sportske igre mladih” koja se održava u Sokobanji, zatim će učestvovati u okviru obeležavanja Dana opštine Sokobanja, a postoji mogućnost da uzmu učešće i na karnevalu u Beloj Crkvi, koji se održava krajem meseca.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 − 8 =