Повећан број некатегорисаних објеката за издавање који су у власништву људи са местом боравка ван Сокобање

Друштво Туризам

Према званичним статистичким подацима Сокобању је до краја октобра посетило 137.016 туриста, а остварено је 626.660 ноћења. То је отприлике промет на прошлогодишњем нивоу са благим растом од 4%. Према речима Љубинка Миленковића, директора Туристиче организације Сокобања, овакав туристички промет је задовољавајући с обзиром на лоше временске прилике током маја и јуна које су проузроковале и поплаве. Међутим, оно што изузетно забрињава је повећање броја некатегорисаних објеката за смештај, посебно оних који су у власништву људи са местом пребивалишта ван Сокобање.

− Оно што смо ми евидентирали у сарадњи са Републичком туристичком инспекцијом је да се број некатегорисаних објеката за смештај и тих црних зона посебно у новоизграђеним објектима чији су власници са местом пребивалишта ван Сокобање. На сву срећу локална туристичка инспекција заиста ради свој посао али с обзиром да имамо једног локалног туристичког инспектора он свако не може да обиђе све објекте и дође до свих потребних информација – рекао је Миленковић.

Представници Републичке туристичке инспекције током овог месеца у Сокобањи одржаће један скуп у оквиру кога ће све људе који се баве у услугама смештаја у домаћој радиности информисати и подсетити које су њихове законске обавезе, након чега је у плану озбиљнија контрола Републичке туристичке инспекције током наредне године.

− Републичка туристичка инспекција у наредној години озбиљно ће интервенисати у топ дестинацијама као што су Сокобања, Златибор, Врњачка Бања, Палић и већим градовима, тако да ће сви који се баве издавањем у наредном периоду морати ту делатност да обављају строго по закону, што значи да најпре морају да изврше категоризацију свих објеката − рекао је Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − seven =