Министарка здравља Даница Грујичић обишла поплављена подручја на територији општине Сокобања

Друштво

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић обишла је јуче поплављена подручја у општини Сокобања. Министарка Грујичић је са председником општине Сокобања Миодрагом Николићем, његовим замеником Владимиром Миловановићем и њиховим тимом, обишла најугроженија домаћинства у насељу Чаир и у Чубурској улици,  оштећени пут у Николинцу, амфитеатар испред Туристичке организације Сокобања који се плави након сваке јаче кише као и клизиште на Бањици.

Влада Републике Србије је наиме усвојила одлуку о проглашењу елементарне непогоде у укупно 56 локалних самоуправа широм Србије, као и да се све информације о насталим штетама централизују и прикупљају на једном месту, у секретаријату Владе. Након овог обиласка,министарка Грујичић поднеће извештај Влади Републике Србије, како би се комплетно сагледале потребе и могућности у вези са санацијом начињене штете, као и за превентивно деловање, а са циљем спречавања поновног плављења.

У разговору са министарком Грујичић становници поплављених кућа истакли су да су све службе у Сокобањи правовремено реаговале, Ватрогасна служба, полиција, ЈКП „Напредак”, ЈП „Зеленило”, Црвени крст, представници Руске хуманитарне помоћи као и председник општине Миодраг Николић и његов заменик Владимир Миловановић. Сви они су се након позива мештана брзо организовали и излазили на терене где су даноноћно дежурали.

Србијанка Марковић из насеља Чаир каже да је вода ушла пола метра у све просторије, да су оштећени кућни апарати и да је сада свуда муљ.

‒ Први талас када је наишао ватрогасци, комуналци, полиција то су се сви били ангажовали и спасили су нас и тад нам није ушла вода стављали су џакове са песком и најлоном. У мом дворишту три ноћи и два дана две пумпе су радиле и док нису задњу кап воде исцрпили нису изнели пумпе и дежурали су и дању и ноћу и свака им част ‒ рекла је она.

Председник општине Сокобања каже да су заједно са министарком здравља обишли сваку кућу захваћену поплавама, попричали са људима и да ће општина Сокобања заједно са Владом Републике Србије у наредном периоду и што краћем року помоћи свима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 8 =