Olimpijada

Mini olimpijada Trećeg doba Zaječarskog okruga

Društvo

Regionalna Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Zaječarskog okruga, održana je juče u Sokobanji. Kiša nije uspela da omete održavanje ove manifestacije jer je Opštinska organizacija penzionera, u slučaju lošeg vremena već isplanirala da će se sportska nadmetanja održati u sportskoj hali, saznajemo od Dragana Kuzmanovića, člana izvršnog i organizacionog odbora. Pored domaćina, učestvovale su i ekipe iz Zaječara, Knjaževca i Boljevca, koje su se takmičile u više sportskih disciplina kao što su: slobodna bacanja na koš, šutiranje na male golove sa 10 metara, pikado, štafeta u brzom hodu i šah.

Olimpijada  Olimpijada

Andrej Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije, kaže da se već petnaest godina, u gradovima i opštinama Srbije organizuju „Mini olimpijade sporta zdravlja i kulture trećeg dobaˮ, nakon čega se organizuje republička „Olimpijada sporta zdravlja i kulture trećeg dobaˮ, u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Pokreta trećeg doba Srbije.

– U pitanju je jedna tradicionalna manifestacija koja se održava na nivou Republike i obuhvata oblast kulturnih i sportsko-rekreativnih susreta penzionera ili kako mi to kažemo, grupacije trećeg doba. To je jedna od važnih metoda i sadržaja rada Saveza penzionera Srbije koja se organizuje u saradnji sa jednim značajnim brojem ostalih nevladinih organizacija, ali i uz podršku države koja odvaja namenska sredstva za finansiranje ovakve manifestacije. Jednostavno nastojimo da život naših najstarijih sugrađana učinimo što prilagodljivijim ovim vremenima i da inkluzija, odnosno to njihovo uključivanje u društvene tokove bude na jednom višem nivou – istakao je Savić.

U ime domaćina, prisutne je pozdravio i poželeo im dobrodošlicu Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja. Nikolić je istakao da mu je posebno drago što je ova manifestacija nastala u Sokobanji , koja je pet puta bila domaćin. Pored opštine Sokobanja, održavanje sportskog dela manifestacije, pomogao je i Sportski savez opštine Sokobanja.

Održavanje manifestacije započeto je kulturno-zabavnim programom u kome su učestvovali „Buckićiˮ, veterani KUD „Sokoˮ, frulaš Zoran Ristić, pevači Bojan Milanović i Milena Malinić.

Preduzeće „Adonisˮ i Udruženje „Etnosˮ učesnike su obradovali poklonima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 4 =