Меморијал „Александар Петковић Петко − прича наставља да живи”

Друштво

Група пријатеља Александра Петковића Петка дошла је на идеју да организује низ догађаја у сећање на покојног Александра који је трагично преминуо у октобру месецу. Меморијал ће се састојати из два дела, МТБ вожњу бициклама и планинарску акцију и биће одржан 3. априла на дан шестомесечног помена.

− Ако сте икада желели да купите бајс или пробате да провозате исти, не можете а да не споменете име нашег Александра Петковића Петка, друга, познаника, брата. Људска величина која нас је напустила октобра месеца прошле године била је и остала синоним за рекреативну вожњу по природним лепотама како наше Сокобање и околине, тако широм Србије и Балкана. Прича коју је он започео, наставља да живи. Пуним плућима. Зато, позивамо све љубитеље бициклизма, пешачења, природе и добрих вибрација да нам се придруже на првој у низу манифестација које ћемо организовати у његову част − кажу организатори догађаја.

МТВ возња биће дуга 45 километара и кренуће из Сокобање, најпре ће сви учесници посетити Александров гроб а затим се акција наставља преко села Дуго Поље, врха „Гола Чука” на Девици затим, „Три бунара”, „Базарски Дел”, „Равниште” да би се пауза за ручак и одмор правила у планинарском дому у селу Раденковац и циљ стазе био би на старту у Сокобањи.

Планинарска акција у организацији ПД „Оштра Чука” је пешачка тура у дужини од 10 километара а стаза спада средње тешке али према информацијама које имамо не захтева добру кондицију припрему и безбедна је за све учеснике. Старт стазе је у селу Раденковац до врха „Крст” затим до извора „Божин кладенац” након кратке паузе наставља се акција кроз борову шуму до цркве Светог Петра и Павла која датира из 17. века а затим следи повратак у Раденковац.

Александар Петковић је рођен 1975. године. Током свог живота бавио се спортом, музиком ,глумом. Био је члан фудбалских клубова „Озрен”, „Сокоград” и „Требич”, дугогодишњи члан аматерског „СБ” позоришта, свирао је у акустичном оркестру „Бањски боеми”. Као велики љубитељ бициклизма основао је удружење „СРУБ” Сокобања и окупио заљубљенике у овај спорт у Сокобањи. Живео је живот пуним плућима и започео једну нову причу која ће кроз овај Меморијал наставити да живи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =