Maraton želja

„Маратон жељаˮ у суботу – Жеље не могу да чекају!

Друштво

Манифестација „Маратон жељаˮ, ове године четрнаеста по реду, биће одржана у суботу, 3. септембра. „Маратон жељаˮ је синоним за забаву, рекреацију и уживање у природним лепотама Сокобање. То је последња већа манифестација која се организује у току године, а по много чему је јединствена у Србији и у региону. Она има за циљ да повеже све локалитете на територији Сокобање за које се у народу верује да испуњавају жеље, а које се налазе у најлепшим амбијентима сокобањске котлине.

Обилазе се локације према следећем редоследу: „Дрво жељаˮ у парку Бањица, „Богородица у стениˮ, у близини излетишта Лептерија, извор Рујник у подножју Сокограда и циљ је Завичајни музеј у центру Сокобање. Купони за учешће могу се преузети у Туристичко информативном центру, а на дан манифестације и у центру Сокобање, испред Милошевог конака, где ће бити постављен информативни пункт. Путања којом се учесници крећу је обележена стрелицама, а инструктори на поменутим локацијама упућују учеснике у детаље и дају им смернице на путу до остварења њихових жеља.

Учесници могу обићи наведене локације у периоду од 10:00 до 17:00 часова. Задња дестинација je Завичајни музеј у центру Сокобање, где учесници треба да попуне оверене купоне неопходним подацима, што им обезбеђује учешће у главној наградној игри, а поред тога имају могућност да учествују у игри изненађења и освоје занимљиве награде. Извлачење главних награда одржаће се у амфитеатру Завичајног музеја од 18:00 сати.

– Жеље не могу да чекају! Испуните их на време, дођите 3. септембра у Сокобању на XIV ‘Маратон жеља’ – поручују из Туристичке организације Сокобања.

Насловна фотографија: Богородица у стени, фото из архиве

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + nineteen =