Maraton želja

„Maraton željaˮ u subotu – Želje ne mogu da čekaju!

Društvo

Manifestacija „Maraton željaˮ, ove godine četrnaesta po redu, biće održana u subotu, 3. septembra. „Maraton željaˮ je sinonim za zabavu, rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama Sokobanje. To je poslednja veća manifestacija koja se organizuje u toku godine, a po mnogo čemu je jedinstvena u Srbiji i u regionu. Ona ima za cilj da poveže sve lokalitete na teritoriji Sokobanje za koje se u narodu veruje da ispunjavaju želje, a koje se nalaze u najlepšim ambijentima sokobanjske kotline.

Obilaze se lokacije prema sledećem redosledu: „Drvo željaˮ u parku Banjica, „Bogorodica u steniˮ, u blizini izletišta Lepterija, izvor Rujnik u podnožju Sokograda i cilj je Zavičajni muzej u centru Sokobanje. Kuponi za učešće mogu se preuzeti u Turističko informativnom centru, a na dan manifestacije i u centru Sokobanje, ispred Miloševog konaka, gde će biti postavljen informativni punkt. Putanja kojom se učesnici kreću je obeležena strelicama, a instruktori na pomenutim lokacijama upućuju učesnike u detalje i daju im smernice na putu do ostvarenja njihovih želja.

Učesnici mogu obići navedene lokacije u periodu od 10:00 do 17:00 časova. Zadnja destinacija je Zavičajni muzej u centru Sokobanje, gde učesnici treba da popune overene kupone neophodnim podacima, što im obezbeđuje učešće u glavnoj nagradnoj igri, a pored toga imaju mogućnost da učestvuju u igri iznenađenja i osvoje zanimljive nagrade. Izvlačenje glavnih nagrada održaće se u amfiteatru Zavičajnog muzeja od 18:00 sati.

– Želje ne mogu da čekaju! Ispunite ih na vreme, dođite 3. septembra u Sokobanju na XIV ‘Maraton želja’ – poručuju iz Turističke organizacije Sokobanja.

Naslovna fotografija: Bogorodica u steni, foto iz arhive

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 5 =