Мајски турнир: Спорт и добра забава

Спорт

У оквиру недеље школског спорта у Основној школи „Митрополит Михаило”, одиграно је финале Мајског турнира у три спорта: мали фудбал, кошарка и одбојка.

Прво место у малом фудбалу освојила је екипа осмог један, друго место екипа седмог три, а треће место екипа шестог два. Најбољи голман турнира је Страхиња Дисић из шестог два, за најбоље стрелце проглашени су Михајло Настасовић и Андрија Радман из осмог један, док је хет- трик постигао Лазар Пешић. Двојици петака Алену Еминовићу и Филипу Кузмановићу додељене су специјалне дипломе за најперспективније играче малог фудбала.

  

За најбоље играче баскета три на три проглашени су Богдан Вучић и Дуња Младеновић.

Турнир у одбојци одржан је по разредима, тако да је у петим разредима најбоље одељење пето два, у оквиру шестих разреда најбоље је шесто један, међу седмацима најбоље је седмо три, док је одељење осмо два најбоље у одбојци међу малим матурантима сокобањске школе.

‒ Недеља школског спорта, која се одржава два пута годишње, има за циљ да ученици увиде важност спорта и физичке активности за њихов правилан психо-физички раст и развој ‒ каже Марија Кузмановић директорка основне школе „Митрополит Михаило”. Поред финалних утакмица Мајског турнира у оквиру пројекта „Образовање за права дететета”, одржана је једна обука о фер навијању коју су ученици демонстрирали навијајући лепо за своје другаре без чувеног „УА” и тиме доказали да су обуку успешно прошли, додаје наша саговорница.

Након завршеног турнира и навијања, за све ученике организована је журка са освежењем. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =