Majski turnir: Sport i dobra zabava

Sport

U okviru nedelje školskog sporta u Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo”, odigrano je finale Majskog turnira u tri sporta: mali fudbal, košarka i odbojka.

Prvo mesto u malom fudbalu osvojila je ekipa osmog jedan, drugo mesto ekipa sedmog tri, a treće mesto ekipa šestog dva. Najbolji golman turnira je Strahinja Disić iz šestog dva, za najbolje strelce proglašeni su Mihajlo Nastasović i Andrija Radman iz osmog jedan, dok je het- trik postigao Lazar Pešić. Dvojici petaka Alenu Eminoviću i Filipu Kuzmanoviću dodeljene su specijalne diplome za najperspektivnije igrače malog fudbala.

  

Za najbolje igrače basketa tri na tri proglašeni su Bogdan Vučić i Dunja Mladenović.

Turnir u odbojci održan je po razredima, tako da je u petim razredima najbolje odeljenje peto dva, u okviru šestih razreda najbolje je šesto jedan, među sedmacima najbolje je sedmo tri, dok je odeljenje osmo dva najbolje u odbojci među malim maturantima sokobanjske škole.

‒ Nedelja školskog sporta, koja se održava dva puta godišnje, ima za cilj da učenici uvide važnost sporta i fizičke aktivnosti za njihov pravilan psiho-fizički rast i razvoj ‒ kaže Marija Kuzmanović direktorka osnovne škole „Mitropolit Mihailo”. Pored finalnih utakmica Majskog turnira u okviru projekta „Obrazovanje za prava deteteta”, održana je jedna obuka o fer navijanju koju su učenici demonstrirali navijajući lepo za svoje drugare bez čuvenog „UA” i time dokazali da su obuku uspešno prošli, dodaje naša sagovornica.

Nakon završenog turnira i navijanja, za sve učenike organizovana je žurka sa osveženjem. 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − 9 =