Летња позорница заинтересовала глумце, биоскопе и музичаре

Култура

Према речима Љубинка Миленковића, директора Туристичке организације Сокобања (ТОСБ), изградња једног таквог мултифункционалног објекта, као што је „Летња позорница – Врело”, отвара велике могућности за организацију многих и потпуно нових догађаја у Сокобањи.

− Могу да обрадујем све мештане и туристе тиме што ћу рећи да су наше највеће институције културе, попут Народног позоришта у Београду и великих биоскопских центара, заинтересоване за неки вид сарадње са Туристичком организацијом Сокобања и за ангажовањем „Летње позорнице – Врело”. Када мере, уведене због пандемије изазване корона вирусом, буду ублажене можемо очекивати да великани српског глумишта ускоро наступе на „Летњој позорници” јер сада имамо све могућности, и техничке и по питању капацитета, да такве перформансе одржимо. Осим тога, Сокобања ће, вероватно већ овог лета, након дужег времена, на задовољство пре свега мештана али и туриста добити и свој биоскоп јер је велика сцена која има капацитете од 1.500 места идеална за то – каже Миленковић.

Он се осврнуо, како тврди и на дезиформације о томе да нема довољно седишта, које се појављују на одређеним друштвеним мрежама.

− Сада је монтирано 700 столица али је још 800 покретних седишта смештено у магацину, јер нема потребе да страдају стојећи напољу када позорница још увек не ради. У случају таквих догађаја као што су биоскопске и позоришне представе и та покретна седишта биће избачена у гледалиште – објаснио је Миленковић.

Оно што је посебно занимљиво је и да Мала сцена омогућава организацију „Бањског културног лета” на један сасвим другачији и свакако много бољи начин, као и да ће, највероватније већ овог лета, заживети и један сасвим нови сегмент ове манифестације, под називом „Бањско забавно лето-ноћ”, који ће бити намењен искључиво млађој популацији. Према речима Миленковића, у планује да се сваког викенда након официјалног дела „Бањског културног лета”, од 22 сата па све до два сата након поноћи, организују журке за младе на којима ће наступати ди-џејеви и популарне музичке групе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =