„Лесковачка мућкалица” − Премијерно за публику у Сокобањи

Друштво Култура

Јуче је у биоскопу „Моравица” премијерно изведена представа „Лесковачка мућкалица”, Аматерског „СБ” позоришта из Сокобање. Ова животна комедија, са пуно смеха, пуно занимљих и комичних ситуација у којима смо, можда, имали прилику, како то глумци и наводе, „По мало и препознамо у појединим деловима”, своју претпремијеру доживела је недавно у Вуковару, а премијерно је одиграна у недељу, 22.октобра, у испуњеној сали сокобањског биоскопа.

− Ми смо ову представу већ играли код наших пријатеља у Вуковару. Били су добри утисци, било је занимљиво, али смо схватили да може то и боље,тако да смо се и додатно припремали за премијеру у Сокобањи. Зато што знамо да је сокобањска публика навикла на наше највише стандарде. Навикла је на квалитет, заправо ми смо их навикли на тако нешто, тако да смо се још мало потрудили, још боље спремили, и вечерас, пред препуном салом,као што сте имали прилику и да видите,ми смо је одиграли. Обзиром на реакције публике могу рећи да је било добро и успешно − рекао је за наш портал Марко Божиновић, глумац Аматерског „СБ” позоришта.

Представу „Лесковачка мућкалица”, режирала је Мирјана Миленковић, професорка српског језика и књижевности.

Улоге тумачили глумци Аматерског „СБ” позоришта: Милош Младеновић-Панта, Марко Божиновић, Ана Милановић, Саша Пауновић, Ана Вељковић, Ненад Станисављевић, Горан Петровић, Драгана Ристић, Сања Алковић и Горан Мирковић.

Део атмосфере са представе можете погледати и у видео прилогу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =