Представнице Сокобање наступају вечерас под магичним бројем 7

Друштво Култура

Представнице Сокобање Магдалена Жугић и сестре Симона и Јустина Јакшић, наступиће вечерас на највећем музичком фестивалу за децу и младе „Србија у ритму Европе”, који се одржава у Зрењанину. Наступ за који су се наше представнице, интензивно припремале у претходном периоду, како би Сокобању представиле у што бољем светлу, шира публика може пратити уживо вечерас у директном преносу на ТВ Прва од 21 час.

За све који желе да овај наступ вечерас прате на великом платну, биће отворена врата биоскопа „Моравица”. Сокобањска екипа наступа под редним бројем 7. Представиће се француском песмом „Фолен”. Сокобања ће дати подршку својим представницама гласањем СМС порукама за редни број 7 на број 1557

Како сазнајемо од Оливере Денић, координаторке пројекта, синоћ је у зрењанинској Кристалној дворани одржана генерална проба на којој су представнице Сокобање показале да су дорасле задатку.

− Позивам суграђане да вечерас од 21 час на Првој српској телевизији прате уживо пренос и поджре наше представнице.

Позив свим становницима општине Сокобања упутиле су и наше такмичарке које су се уједно захвалиле својим спонзорима и Општини Сокобања.

− Гласајте за нас вечерас слањем текста „песма 7” на број 1557. Ово је за нас заиста сјајно искуство, уживале смо у целом процесу припрема за овај дан. Пуно дружења и смеха и пожртвованог рада да бисмо данас биле овде где јесмо. Захваљујемо се људима добре воље који су нам помогли, а то су фирме „MIX Trade” МБ Kомерц, Soko Nova 22, Специјална болница „Сокобања”, Средња школа „Бранислав Нушић” и осталима. Највеће хвала општини Сокобања без којих све ово не би било могуће − рекле су Магдалена и Симона.

Највеће дечије музичко такмичење „Ритам Европе”, има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. „Ритам Европе” је такмичење које окупља децу и омладину узраста од 14 до 21 године која поред свог града или општине представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије. Укупан максималан број градова представника – такмичара је 24 у једној земљи. Победник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и гласова стручног жирија. Град победник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију свог града на националној телевизији, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =