КУД „Соко”, КУД „Свети Сава” из Шида и Бојан Милановић наступили испред музеја

Друштво

О оквиру „Бањског забавног лета”, синоћ су у амфитеатру Завичајног музеја наступили КУД „Соко” Сокобања са гостима, КУД-ом „Свети Сава” из Шида и певачем Бојаном Милановићем.

Гости из Шида извели су игре из Срема, Понишавља и Црноречја, а њихов оркестар извео је песме „Ајде Јано” и „Гугутка”. Домаћин се представио играма из Пчиње, играма из Косовског поморавља и играма из Понишавља, оркестар сокобањског КУД-а извео је песму „Косовски божури”, а Теодора Ђорђевић је отпевала песму „Јутрос ми је ружа процветала”. Програм је оплеменио Бојан Милановић који је отпевао своје две познате песме „Катарина” и „Черге”.

‒ Ово је дванаести наступ КУД-а ‘Соко’ у овом месецу. Радимо пуно, гостујемо, а вечерас смо са нашим новим пријатељима из Шида одржали један концерт заједно са Бојаном Милановићем. Амфитеатар је био пун публике, кажу да је вечерашњи концерт пратило преко 600 људи ‒ рекао нам је након наступа Славољуб Ћирковић, председник КУД-а „Соко”.

Како сазнајемо од Радована Грчића руководиоца КУД-а „Свети Сава”, ово друштво је основано 1995. године. Први ансамбл чине углавном млади људи а ово је био њихов први наступ у Сокобањи.

Својим наступом концерт је употпунио певач Бојан Милановић. Идеја домаћина је била да Бојан буде спој између Сокобање и Шида јер живи у Сокобањи, а Шид је његово родно место.

‒ Драго ми је што је почела сарадња између кутурно-уметничких друштава ова два града, знам да позоришта већ дуже време имају сарадњу и веома сам радостан што могу да будем део свега овога ‒ рекао је Бојан Милановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =