Конкурс за „Врмџа фест 2021” отворен до 1. јула

Друштво Култура

Објављен је конкурс за пријем филмова за пети интернационални Фестивал туристичког и еколошког документарног филма „Врмџа фест 2021”. Конкурс је отворен до 1. јула, а резултати селекције биће објављени 10. јула.

Планирано је да се ова манифестација одржи у другој половини месеца јула 2021. године, са могућим изменама термина и начина одржавања, у складу са мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19.

Организатор фестивала је ЛАГ Ртањ уз логистичку подршку Месне заједнице Врмџа и општине Сокобања. Неформални партнер фестивала је Удружење грађана Форум Артистикум.

Фестивал „Врмџа фест” који се одржава у предивном амбијенту подножја средњовековног Латин града је такмичарског карактера, док целокупан програм садржи такмичарски и ревијални део. Филмови који не буду изабрани за такмичарски део програма, а испуњавају услове конкурса, биће приказани у ревијалном делу програма.

Награде се додељују за најбољи филм фестивала Гран при „Латин град- Врмџа фест 2021”, за најбољи телевизијски филм као и за најбољи филм из области туризма, екологије, етно култура  живота на селу и за најбољи страни филм,

На конкурс се могу послати сви документарни или телевизијски филмови на тему туризма, екологије и етно културе живота на селу, продуцирани у претходне три године. Филм не сме бити дужи од 90 минута и мора бити на српском језику или са српским титлом и у HD или SD резолуцији, поручују организатори. Потребно је доставити и синопсис или текстуално објашњење дужине између 100 и 200 речи, дијалог листу (уколико постоји), биографију и фотографију аутора, годину и место рођења аутора филма, занимање, место боравка и контакт.

Радове и пратеће материјале, са назнаком „За конкурс ВРМЏА ФЕСТ 2020” слати путем линка youtube, vimeo, wetransfer и др.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + eight =