Конкурс за пријем филмова за „Врмџа фестˮ отворен до 12 јула

Друштво Култура

Седми интернационални фестивал туристичког и еколошког документарног филма „Врмџа фест” биће одржан 29. јула у селу Врмџа, а сви заинтересовани аутори своје филмове могу послати до 12. јула како би се нашли у званичној фестивалској селекцији чији ће резултати бити објављени 20. јула.

Радове и пратеће материјале, са назнаком „За конкурс ВРМЏА ФЕСТ 2023” слати путем линка youtube, vimeo, wetransfer и др., на мејл: vrmdzafest@gmail.com. Пријаве и питања везана за конкурс слати на: vrmdzafest@gmail.com

На конкурс се могу послати сви документарни или телевизијски филмови на тему туризма, екологије и етно културе живота на селу, продуцирани у претходне три године. Филм не сме бити дужи од 90 минута и мора бити на српском језику или са српским титлом. Сви видео записи морају бити у 4К, HD или SD резолуцији, у MP4, MPEG2, MOV и h264 формату. Потребно је доставити и синопсис или текстуално објашњење дужине између 100 и 200 речи, дијалог листу (уколико постоји), биографију и фотографију аутора, годину и место рођења аутора филма, занимање, место боравка и контакт.

Фестивал је такмичарског карактера, док целокупан програм садржи такмичарски и ревијални део. Филмови који не буду изабрани за такмичарски део програма, а испуњавају услове конкурса, биће приказани у ревијалном делу програма.

Организатор фестивала је ЛАГ РТАЊ уз логистичку подршку Месне заједнице Врмџа и Општине Сокобања. Партнер фестивала ВРМЏА ФЕСТ 2023 – „Форум Артистикум” Ниш.

Насловна фотографија: Архива Сокопрес.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + ten =