Конкурс за пријем филмова за „Врмџа фестˮ отворен до 10 јуна

Култура

Трећи интернационални фестивал туристичког и еколошког документарног филма „Врмџа фест” биће одржан 6. јула у селу Врмџа а сви заинтересовани аутори своје филмове могу послати до 10. јуна како би се нашли у званичној фестивалској селекцији чији ће резултати бити објављени 20. јула.

Радове и пратеће материјале, са назнаком „За конкурс Врмџа фест 2019” слати на адресу УГ Форум Артистикум Стевана Немање 34, 18000 Ниш, Србија или на мејл адресу vrmdzafest@gmail.com.

На конкурс се могу послати сви документарни или телевизијски филмови на тему туризма, екологије и етно културе живота на селу, продуцирани у претходне две године. Филм не сме бити дужи од 90 минута и мора бити на српском језику или са српским титлом. Потребно је доставити и синопсис или текстуално објашњење дужине између 100 и 200 речи, дијалог листу (уколико постоји), биографију и фотографију аутора, годину и место рођења аутора филма, занимање, место боравка и контакт.

Фестивал „Врмџа фест” је такмичарског карактера, док целокупан програм садржи такмичарски и ревијални део. Жири додељује награде за најбољи филм фестивала „Гран-при Латин градˮ, за најбољи телевизијски и за најбољи филм област из области туризма, екологије, етно културе живота на селу, за најбољи страни филм а прошле године је установљено и „Признање за нарочит допринос подизању еколошке свести на филмуˮ, које носи име редитеља Петра Лаловића.

Филмови који не буду изабрани за такмичарски део програма, а испуњавају услове конкурса, биће приказани у ревијалном делу програма. Овај филмски фестивал се одржава трећу годину за редом у организацији Општине Сокобања, МЗ Врмџа, а уз помоћ Удружења Форум Артистикум из Ниша.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =