Šetalište u Sokobanji

Сокобања бележи раст туристичког промета у првом тромесечју

Друштво Туризам

Према званичним подацима у прва три месеца ове године Сокобања бележи раст туристичког промета од 22%. Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања (ТОСБ) каже да је раст туристичког промета резултат добре кампање, промоције, као и подршке Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Туристичке организације Србије.

‒ Према подацима којима у овом тренутку располажемо и када је у питању букинг за наредне месеце ми ћемо, и поред тога што нам је прошла година била рекордна, када је број гостију у питању, имати туристички раст и ове године ‒ истиче Миленковић.

Лепоте Сокобање виђене објективом нашег фоторепортера Кристијана Ђорђевића

Наш саговорник подсећа да је Сокобања прошле године ушла у топ пет туристичких дестинација по туристичком промету, али да се она и даље развија и полако пење на пиједастал који јој припада по традицији и туристичком потенцијалу којим располаже.

‒ Сокобања као туристичка дестинација има све што једно туристичко континентално место може да понуди и планине и језера, термоминерални фактор, чист ваздух, љубазне мештане, најдужу традицију у организованом туризму, а самим тим и људске ресурсе који ту услугу могу да пруже на адекватан начин и моје лично, а пре свега професионално мишљење је да ће једном када буде дошла до прве позиције дуго остати на њој јер је Сокобања једна комплетна туристичка дестинација која има све оно што једно туристичко место може да има ‒ каже Миленковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − 1 =