Концерт класичне музике сутра у Биоскопу „Моравицаˮ

Друштво Култура

Љубитељи класичне музике имају прилику сутра, 13. јуна, да уживају у концерту гудачког оркестра младих Школе за музичке таленте из Ћуприје. На репертоару ће бити дела познатих светских композитора Баха, Вивалдија, Чајковског, Брамса, Моцарта, домаће композиције и песме „Ово је Србијаˮ и „Тамо далеко”. Пред сокобањском публиком наступиће мали и велики оркестар школе са професорима Драганом Мирчићем и Жељком Ивовићем.

Концерт ће се одржати у сали биоскопа „Моравицаˮ од 21:00 сат, а организатор је Културни центар Сокобања у сарадњи са Добротворним друштвом „Саваˮ и Школом за музичке таленте. Друштво „Саваˮ негује и чува културу и уметност у Сокобањи преко 30 година, подсећа директорка Културног центра Далиборка Стевановић и додаје да је Школа за таленте из Ћуприје јединствена у овом делу света.

Полазници школе за младе таленте; Фото из архиве

– Постоје још само две школе на свету које раде по сличном концепту, тако да можете да претпоставите колико је значајно да једна млада новооснована установа културе успостави сарадњу са таквом једном школом која не само што подстиче младе талентоване уметнике и формира их у професионалне музичаре већ и наступима широм света промовише највише естетске стандарде и представља своју земљу на најбољи могући начин, кроз музику, младост и таленат – истиче директорка.

Организатори позивају суграђане да дођу и уживају у овом, како кажу, несвакидашњем и сјајном концерту.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =