Како превенирати насиље на интернету: Едукација за родитеље у петак у Сокобањи

Друштво

Како да родитељи препознају опасност на интернету, које мере да предузму када им се деца нађу у некој ризичној ситуацији и коме да пријаве сајбер насиље, разговараће се овог петка, 14. јуна, у Сокобањи на панел дискусији о безбедности деце на интернету. Едукација за родитеље одржаће се у просторијама Центра за иновације и развој предузетништва, изнад ватрогасног, од 17 часова. Панел организују Општина Сокобања, Основна школа „Митрополит Михаилоˮ и Национални Контакт Центар за безбедност деце на интернету.

Организатори поручују да ће бити речи о опасностима које вребају на интернету, попут дечије порнографије, злоупотребе фотографија на друштвеним мрежама, вршњачком насиљу путем интернета, врбовању, претњама, уценама од стране предатора, прекомерној употреба интернета, као и зависности од видео-игрица.

Значај дигиталне безбедности препознат је у Сокобањи, поручује народна посланица Оливера Денић и додаје да стога постоји потреба да се обезбеде адекватна знања и вештине за сигуран и одговоран приступ интернету.

– Национални Контакт Центар за безбедност деце на интернету је институционални механизам у Министарству информисања и телекомуникација који се бави пружањем подршке у решавању проблема у вези са дигиталним насиљем, злоупотребом података и осталим опасностима које млади могу да искусе на интернету. Њихов стручни тим ће одржати едукативну радионицу са родитељима, пружајући информације, савете и упутства како заштитити своју децу од потенцијалних ризика у дигиталном свету – навела је Денићева и позвала све своје „колегеˮ родитеље да учествују у радионици у петак.

Основна школа „Митрополит Михаилоˮ Сокобања и Национални Контакт Центар за безбедност деце на интернету сматрају да је едукација кључна за стварање безбедног онлајн окружења за младе и кроз ово партнерство, додају, желе да пруже подршку младима и деци, омогућавајући им да стекну неопходне вештине за безбедно и одговорно коришћење интернета.

Организатори поручују да се радују што ће родитељи имати прилику да се упознају са превенцијом и унапређењем безбедности деце на интернету, што је један од приоритетних задатака модерног доба јер је, како кажу, бити родитељ у 21. веку најлепши, али и најтежи задатак.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =