književnici

Књижевно вече на годишњицу рођења Стојана Живадиновића

Друштво

Поводом 130 година од рођења најпознатијег сокобањског књижевника Стојана Живадиновића, сокобањско удружење књижевника које је названо по овом великом ствараоцу организовало је вече посвећено рехабилитацији неправедно заборављеног писца, који је рођен 1889, а чији је живот окончан ратне 1941. године. Књижевно вече, које је одржано у четвртак, 26. децембра, отворио је председник удружења Милош Вељковић.

̶ Ово је трећа година како обележавамо рођење нашег најпознатијег књижевника. Оно што ово вече чини посебним је и чињеница да су нам у госте дошли и чланови КК ‘Соколово перо’ који су имали прилику да учествују у програму и прочитају неке од својих песама ̶ каже Вељковић који се посебно захвалио директорки библиотеке Јасмини Илић Паљевић која је омогућила да се књижевно вече одржи у просторијама библиотеке и Љубиши Вељковићу и Јелени Јовановић, власницима апартмана „Велми” који су и овога пута за све учеснике обезбедили послужење.

У музичком делу програма наступили су солисти на фрули и вокални солиста Зоран Ристић из Сокобање, Драгослав Васић из Ресника и Јана Милетић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 6 =