„Кирија-наша децаˮ, Алексиначког позоришта, синоћ пред сокобањском публиком

Култура

У оквиру „Бањског забавног летаˮ Алексиначко позориште синоћ је извело представу „Кирија-наша децаˮ. У питању је комбинација Нушићевог текста „Киријаˮ и још неких његових текстова који су убачени. Ради се о причи која је писана пре једног века али је и данас актуелна. Ради се о породици која машта да путује око света да би побегла од свакодневних проблема као што је, неплаћена кирија, разна дуговања и многи други актуелни проблеми који муче све нас.

‒ Ова комедија је рађена за децу али је врло радо гледају и одрасли јер у њој препознају неке своје ситуације и проблеме са којима се свакодневно сусрећу. У питању је комедија карактера, комедија ситуације, пре свега комедија о нама самима ‒ каже Милош Паовић, глумац.

Представа је до сада играна двадесетак пута у Србији и окружењу и покупила десетак награда на фестивалима и увек је радо гледана и одлично прихваћена. Представу је режирала Биљана Николић, првакиња Крушевачког позоришта, сценски покрет је радио Младен Милојковић, глумац луткарског позоришта а продуцентски део посла обавио је Центар за културу и уметност из Алексинца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + five =