predstava-osnovna-skola

„Капетан Џон Пиплфокс” у октобру на фестивалу „Лектирићи екс ју фест”

Друштво Култура

Драмска секција ОШ „Митрополит Михаило” добила је позив за учешће на позоришном фестивалу „Лектирићи екс ју фест” који се тренутно одржава у Прокупљу. Сокобањски основци ће се представити са представом „Капетан Џон Пиплфокс” са којом су већ постигли успех на „Смотри сценског учитељског стваралаштваˮ одржаној у Лебану, јуна месеца. У веома јакој конкуренцији представа из Србије и окружења, сокобањска представа је освојила другу награду за представу у целини, а Даница Трифић награду за најбољу мушку улогу.

Режију потписује Марија Миленковић, наставница српског језика, а Маријана Петровић, наставница ликовне културе, задужена је за сценографију.

‒ Селектор фестивала ‘Лектирићи екс ју фест’ био је у публици када смо наступали у Лебану и, како каже, није хтео да се представи и каже због чега је ту како не би додатно оптерећивао редитеље и глумце. Убрзо након ‘Школске сцене’ добила сам позив за учешће на фестивалу ‒ каже Марија Миленковић.

Поред Сокобање, на фестивалу ће учествовати представе из Северне Македоније, Босне и Херцеговине, из Лесковца, Сурдулице, Блаца, Смедеревске Паланке, Инђије, Ниша и Београда.

Фестивал организује прокупачка Библиотека уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Прокупља.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =