Škola

Електронско заказивање за упис у први разред основне школе

Друштво

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу припремили су нову процедуру уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину. Како би упис деце у први разред основне школе био поједностављен и уједно да би се избегло стварање гужви у школама, уписивање првака спроводиће се само у заказаним терминима. На порталу е-Управа, од четвртка 28. маја 2020. године биће омогућена услуга е-Заказивање термина за упис и тестирање будућих ученика првог разреда, која ће омогућити родитељима и старатељима да једним одласком у школу заврше све у вези уписа и тестирања деце. Услуга е-Заказивање термина за упис и тестирање биће доступна од 28. маја до 10. јула. Термини за упис су од 1. јуна до 20. јула.

Лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред, зато руководство Основне школе „Митрополит Михаило” моли родитеље да закажу термин за упис и тестирање тек након што обаве лекарски преглед детета или су сигурни да ће га обавити до термина који су изабрали за упис у први разред.

Ове године приликом уписа детета није потребно донети ни један документ у школу јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетно је потребно понети лекарско уверење уколико је лекарски преглед обављен пре 16. 3.2020. године, односно пре увођења ванредног стања, или ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара.

Родитељи првака који нису користили услуге „Исказивање заинтересованости за упис у основну школу” преко портала е-Управа или су то урадили преко секретара школе, термин за упис моћи ће да закажу од 28. маја до 10. јула, радним данима у периоду од 10:00 до 12:00 часова на следеће бројеве телефона: 064 85 60 705 – секретар школе, Александра Милетић и 064 57 33 197 – школски психолог, Бојан Живковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 15 =