Директорка ЈКП о примедбама: Нетачно, а део послова није у нашој надлежности

Друштво

Желећи да тачно информише грађане општине Сокобања, односно кориснике услуга, поводом појединих коментара и информација на друштвеним мрежама Ана Вељковић, директорка Јавног комуналног предузећа „Напредакˮ је за наш портал прокоментарисала  неколико изнетих примедби.

Нетачне су тврдње, каже наша саговорница, да комунално не чисти улице и предочава да постоји Програм одржавања јавне хигијене који предузеће припрема у договору са оснивачем Општином Сокобања, а сагласност на њега даје најпре Општинско веће, а затим и сама Скупштина општине.

‒ У том програму су јасно побројане све наше активности, све улице које ми одржавамо. Пре свега се ради о активностима ручног, машинског чишћења, значи чистилицом, и прања улица. И то, од пролећа до почетка октобра. Тако да се све те активности свакодневно одржавају и ми имамо надзор постављен од стране локалне самоуправе који прати извршење наших активности и оверава дневник наших радова. Дакле, одлучно стојим иза тога да се све активности спроводе редовно и да се све оне улице, које су усвојене програмом, редовно одржавају и чисте ‒ истиче директорка.

Што се тиче неких коментара да је ЈКП спојило накнаду за одржавање гробља и закуп гробља, како исто не би одржавало, челна личност комуналног напомиње да се под ставком накнаде за одржавање гробља не подразумева одржавање посебног гробног места, него одржавање инфраструктуре на гробљу. А то су, како је објашњено, капеле, улице, ограде, чесме, расвете, зими чишћење снега и слично.

‒ По свим осталим законима и подзаконским актима који регулишу гробљанске услуге, закупац гробног места је у обавези да извршава одржавање гробног места, надгробног споменика, кошење или евентуално уређење тог места. Дакле ЈКП је у прошлој години извршило четри пута акцију кошења и не бежи од својих активности ‒ каже Ана Вељковић.

Она се осврнула и на запошљавање радника рекавши да је на снази још увек забрана пријема у јавном сектору. По њеним речима ЈКП „Напредакˮ је пре једне деценије имало 115 радника, а сада 80 упошљених, иако су додате још три активности, а то је паркинг, Зоо хигијена и посао рециклаже.

‒ Према томе, за све оне активности које радимо имамо комуналне раднике који раде на више места и заиста се довијамо и трудимо да све наше обавезе испоштујемо на време ‒ објашњава наша саговорница.

Што се тиче примедби неких грађана да комунално не чисти дивље депоније, у предузећу кажу да то није део њихових редовних активности.

 

‒ Дакле, чишћење дивљих депонија се одвија онда када Министарство заштите животне средине распише акцију, односно пројекат чишћења. То су акције које могу и не морају да се одвијају, и на којима може да се ангажује, односно да се ти послови повере ЈКП или не ‒ каже директорка.

Она апелује на грађане да након уклањања не извозе поново смеће на иста места, јер приликом чишћења, на двадесетшест локација у месним заједницама, одмах по завршетку радова, примећено је да се поново праве дивље депоније.

‒ Не можемо очекивати било које комунално предузеће и било ко да решава наш проблем, него треба да одложимо смеће на начин на који је то прописано ‒ позвала је директорка грађане да допринесу заштити животне средине.

Сутра о контејнерима у месним заједницама и о водоснабдевању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − eight =