ЈКП „Напредак” моли и апелују на грађане да правилно селектују отпад

Друштво

Као резултат вишемесечних активности Општине Сокобања, Секопака и ЈКП „Напредак” отпочео је пројекат рециклаже, који има вишеструки значај за чистоћу Сокобање и здравље њених грађана. Секопак је, подсетимо, Општини Сокобања и њеним грађанима донирао контејнере за рециклажни отпад а грађанима плаве кућне канте како би се врсила примарна селекција отпада.

На више места у ширем центру Сокобање постављени су контејнери за селекцију амбалажног отпада на којима је јасно назначено који отпад се ту одлаже: Контјенери са плавим поклопцима служе за картон, са црвеним за стакло а са жутим за пет амбалазу и лименке. ЈКП „Напредак” је отпочео са пресовањем и балирањем до сада скупљеног рециклажног отпада.

Међутим, на највећем броју локација где су постављени контејнери за рециклажу, грађани и даље у њих бацају комунални отпад, иако су поред њих постојећи контјенери за комунални отпад. Највећи проблем се јавља на локацијама изнад тржног центра, изнад средње школе – на Врелу, а велику похвалу добили су Сокобањчани из улице Љубе Дидића који од самог старта рециклаже правилно одлажу рециклажни отпад.

Из ЈКП „Напредак” поново апелују и моле грађане да дају свој лични допринос чистоћи Сокобање и процесу рециклаже како бисмо заједно допринели смањењу загађења животне средине и Сокобање. За све додатне информације попут, како се правилно разврстава амбалажни отпад, где се контејнери за рециклажу налазе, као и све друге додатне информације, позивају грађане да им се слободно обрате и унапред се захваљују свима који ће се одазвати молби и дати свој лични допринос чистоћи Сокобање и заштити животне средине.

1 thoughts on “ЈКП „Напредак” моли и апелују на грађане да правилно селектују отпад

  1. Svakako je red pohvaliti napredak u informisanju gradjana naseg gradica sa strane JKP “Naopredak” . Naime u novije vreme cesto se oglasavaju preko lokalnog radija i ovog sajta, ali…….bilo bi sjajno kada bi stanje na terenu bilo takvo kako oni informisu gradanastvo. Sjajno je voditi racuna o ekologiji, ali kako razvrstavati otpad kada u pojedinim dlovima Sokobanje ne postoje kontejneri ni za obican komunalni otpad a kamoli u raznim bojama prema kojima bi se otpad mogao razvrstavati. Stanovnici bi trebalo od kuce da ponesu nekioliko dzakova razvrstanog otpada , nose na neku udaljenu lokacijui da bi postovali neke ekoloske standarde. Postavlja se pitanje koliko je to realno i da li neko stvarno misli da tako moze da zazivi u praksi ekoloska svest. U svemu postoji neki redosled pa bi za pocetak JKP “Napredak” trebalo da obezbedi gde gradjani mogu da bacaju komunalni otpad za koji uredno svakog meseca placaju racune.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =