Izvode se radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici Gavrila Principa

Društvo

Javno komunalno preduzeće „Napredak” trenutno izvodi radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici Gavrila Principa. U pitanju je rekonstrukcija u dužini od 217 metara, a prema rečima Ane Veljković, direktorke komunalnog preduzeća, ovo je jedna od težih ulica iz razloga zato što je veoma tesna i ima nagib, tako da radovi sporije traju.

− Radimo rekonstrukciju kanalizacione mreže u dužini od 217 metara. Otprilike je urađeno nekih 150 metara. Moram da kažem da je ovo jedna od težih ulica za rekonstrukciju iz razloga zato što je veoma tesna i zbog nagiba. Mi sporo napredujemo sa radovima, jer gledamo da po završetku jedne etape izvezemo zemlju, kamenje i ostali materijal, kako bi ljudima omogućili prolaz. Takođe, s obzirom da postoje radovi u ulici Njegoševoj kuda naši kamioni ne mogu da prođu kako bi izvezli smeće, mi smo postavili jedan veliki kontejner, ali ćemo postaviti još jedan kako bi građani mogli tu da izvezu svoje smeće. Naravno mogu da se obrate i našim radnicima koji će im izaći u susret. Svakako obratite nam se za sve što vam je potrebno. Izlazimo u susret svim našim građanima − rekla je Veljković.

Ove rekonstrukcije su od velikog značaja za vodosnabdevanje Sokobanje.

− Pre svega u ovoj ulici mislim da su građani prepoznali značaj izgradnje kanalizacione mreže, jer su mnogi od njih imali dosta problema. Takođe gde god smo radili rekonstrukciju vodovodne mreže primećen je i bolji pritisak i svakako da su manji gubitci na mreži, što je vrlo značajno u uslovima oskudnosti izvorišta, kao i problema koje imamo sa vodosnabdevanjem u Sokobanji decenijama − dodala je Veljković.

Nakon završetka radova u Gavrila Principa nastaviće se i radovi na programu rekonstrukcije vodovodne mreže, prva faza radova u Omladinskoj ulici, u dužini od 180 metara, koja podrazumeva polaganje vodovodne cevi, a naredne godine se očekuje i ugradnja priključaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × two =