Izgradnja „Vrela”: Treba iskoristiti povoljne vremenske uslove

Društvo

U toku su radovi na izgradnji Letnje pozornice „Vrelo”. Danas je predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić obišao radove i razgovarao sa predstavnicima izvođača i nadzornim organom i ocenio da dinamika radova na fazama B i C ide po planu dok, kada je u pitanju faza A, odnosno izgradnja glavne pozornice, radovi ne napreduju predviđenim tempom.

‒ Mi ćemo razgovarati sa izvođačem da se poveća broj radnika na radovima u okviru faze A da bi se iskoristili povoljni vremenski uslovi u ovom periodu i dostigla predviđena dinamika ‒ kaže Isidor Krstić predsednik opštine Sokobanja.

Projekat Letnje pozornice „Vrelo” obuhvata više atraktivnih objekata. Pored prve faze koja podrazumeva izgradnju velike pozornice, u sklopu B i C faze biće izgrađen vizitorski centar „Prve harmonike Sokobanja”, zatim mala scena sa 600 sedećih mesta koja će biti okružena vodenim zavesama i vodopadima. U sklopu ove celine nalaziće se i tri mala jezera, najveće od njih tokom zime će se lediti i biće pretvoreno u klizalište.

Investitor celog objekta je opština Sokobanja uz pomoć Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, a naručilac je Turistička organizacija Sokobanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × three =