Iz vremena srpsko-američkog prijateljstva

Kultura

Izložba pod nazivom„SAD-Srbija 1918-2018, diplomatski i kulturni odnosi” otvorena je juče u maloj galeriji Legatu Miluna Mitrovića u Sokobanji. Izložbu je otvorila Erika Kin, ataše za kulturu ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Otvaranju su prisustvovali predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić, njegov zamenik Vladimir Milovanović i direktorka Kulturnog centra Jasmina Ilić Paljević.

‒ Naša ambasada je podržala ovu izložbu jer je ona realizovana povodom obeležavanja sto godina od završetka prvog svetskog rata kada su odnosi naše dve zemlje bili na visokom nivou. To je bilo vreme velikog prijateljstva i ljubavi. Posetioci će moći da vide zvanične spise i dokumenta koja upravo govore o tom vremenu i odnosu naše dve zemlje ‒ kaže Erika Kin.

‒ Izložba će obići 15 gradova ove godine. Ovo je jedan od načina decentralizacije kulture u Srbiji, ne može sve da se dešava samo u Beogradu. Ja kao jedan od autora insistirao sam da jedno od mesta gde ćemo postaviti izložbu bude i Sokobanja kao lider turizma u Srbiji ‒ kaže Bora Dimitrijević.

Izložba će biti otvorena do utorka 7. avgusta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + nine =