Из времена српско-америчког пријатељства

Култура

Изложба под називом„САД-Србија 1918-2018, дипломатски и културни односи” отворена је јуче у малој галерији Легату Милуна Митровића у Сокобањи. Изложбу је отворила Ерика Кин, аташе за културу амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији. Отварању су присуствовали председник општине Сокобања Исидор Крстић, његов заменик Владимир Миловановић и директорка Културног центра Јасмина Илић Паљевић.

‒ Наша амбасада је подржала ову изложбу јер је она реализована поводом обележавања сто година од завршетка првог светског рата када су односи наше две земље били на високом нивоу. То је било време великог пријатељства и љубави. Посетиоци ће моћи да виде званичне списе и документа која управо говоре о том времену и односу наше две земље ‒ каже Ерика Кин.

‒ Изложба ће обићи 15 градова ове године. Ово је један од начина децентрализације културе у Србији, не може све да се дешава само у Београду. Ја као један од аутора инсистирао сам да једно од места где ћемо поставити изложбу буде и Сокобања као лидер туризма у Србији ‒ каже Бора Димитријевић.

Изложба ће бити отворена до уторка 7. августа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =