UK - Naslovna

„Урнебесна трагедија”: Прво извођење уз овације

Култура

Премијера представе „Урнебесна трагедија” аматерског СБ позоришта, по тексту Душана Ковачевића, а у режији Александра Мијајловића одржана је јуче у биоскопу Моравица. Као и увек тражила се карта више. Публика у препуној сали биоскопа стојећи и уз овације поздравила је сокобањске глумце.

– Сјајан је осећај када видите пуну салу људи који громогласним аплаузом узвраћају оно што сте им дали током представе. Управо је то потврда да смо урадили добар посао и уједно подстрек да наставимо даље упркос свим потешкоћама и препрекама са којима се срећемо – рекла нам је Ана Вељковић, управник позоришта, која тумачи улогу Руже у поменутој представи.

UK - Slika 1

Урнебесна трагедија је позоришни комад који је своју праизведбу доживео почетком деведесетих година. Као и већина драма Душка Ковачевића, дешава се у нашој, врло препознатљивој, али наопачке изврнутој стварности у којој поигравање између привида и стварности заиста прелази у урнебесно.

Ово је била четврта премијера сокобањског аматерског позоришта ове године након дечије представе „Марко Краљевић и вила Равијојла”, омнибуса „Топла душа југа” и представе Џозефа Кесерлинга, „Арсеник и старе чипке”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 8 =