jkp vodovod zgrada

Из ЈКП „Напредакˮ: Кориснички сервис на услузи грађанима свакодневно

Друштво

За сокобањско комунално предузеће „Напредакˮ осим што је важно да се носи са техничким изазовома, битно је и његово финансијско пословање. У том сегменту важан је однос са корисницима услуга, односно грађанима.

Након набавке новог софтвера брже се решавају проблеми, а упоредо се успоставља и боља комуникација са грађанима и сервисне услуге су приступачније.

‒ Што се тиче саме сарадње са корисницима, поред тога што директор предузећа прима грађане петком, мој сектор им је доступан свих пет радних дана у седмици. Имамо део који је кориснички сервис, где грађани могу директно да се обрате и по питању информисања око дуговања, задужења, односно рачуна. Уколико постоји неки проблем или нису задовољни одговором у служби, ја, као руководилац сам, такође, на располагању свих пет радних дана, где могу грађани да дођу и да изнесу проблем. Наравно, увек се трудимо да решимо у најкраћем могућем року ‒ каже Оливера Ћебић Вељковић, руководилац финансијско-рачуноводственог сектора.

Она још додаје да у већини случајева нису имали проблем са странкама и да су странке су излазиле задовољне.

‒ Трудимо се, без обзира да ли је то грешка у нашем систему или је проблем грађана, квар водомера, велика потрошња и остало, да изађемо у сусрет људима, да им нађемо најбоље могуће законско решење. Затим постоји могућност, што је у складу са економском ситуацијом, када људи не могу да измирују своје обавезе редовно, а да не бисмо ишли на утужења, трудимо се да где год можемо контактирамо наше кориснике, да им изађемо у сусрет  – каже наша саговорница, која нам предочава да према њиховом правилнику постоји могућност да дужници склопе уговоре о отплати дуга.

Како нам кажу, никоме није у интересу да та дуговања заврше код извршитеља, где се дужници излажу додатним трошковима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =