Isidor Krstić: Preduzetnike ne treba da brine preseljenje pijace

Društvo

Deo sokobanjske javnosti, posebno preduzetnike, koji već godinama drže radnje na pijaci, uznemirile su priče da će na novoj lokaciji gde se planira izmeštanje pijace biti mesta samo za tezge sa zelene pijace, a ne i za njihove radnje. Iz tog razloga, privatni preduzetnici, kojih ima oko 30, negodovali su i zatražili prijem kod predsednika opštine Isidora Krstića, koji im je obećao da će na novoj lokaciji biti mesta za sve. To je on potvrdio i u izjavi za naš portal, rekavši da će na novoj lokaciji biti postavljene i barake privatnih preduzetnika i da oni ne treba da strahuju da će ostati bez mesta za plasman svoje robe.

Dragana Nikodijević, preduzetnica koja na Zelenoj pijaci drži radnju već 14 godina, kaže da su se preduzetnici bunili jer su se uplašili za svoju egzistenciju. Isto to ističe i preduzetnik Vladimir Pavićević koji kaže da, za razliku od zelene pijace, ove radnje nude kabastu robu i zato su im potrebne barake, odnosno montažni objekti, kao i da je bilo reči da za njih neće biti mesta na novoj lokaciji.

lokacija bivseg sokograda
Novi prostor pijace: Lokacija ‘Sokograda’

‒ Mi nećemo dozvoliti da se ni na koji način ugrozi egzistencija ljudi koji imaju registrovane radnje na pijaci i koji na taj način izdržavaju sebe i svoje porodice – ističe Krstić.

‒ Planom generalne regulacije predviđena je izgradnja kompleksa hotela sa leve i desne, odnosno severne i južne strane reke Moravice, na prostoru gde se sada nalazi Zelena pijaca i već postoje investitori koji su zainteresovani da ulažu u njegovu izgradnju. U tom slučaju pijaca će biti preseljena na lokaciju bivšeg ‘Sokograda’, odnosno kod autobuske stanice ali budući da taj prostor još uvek nije obezbeđen postoji mogućnost da privremeno bude izmeštena kod nekadašnjeg AMSS, odnosno na parking prekoputa parka na Banjici – ističe Krstić i napominje da do toga najverovatnije neće doći do kraja ove godine.

parking preko puta banjice
Parking prekoputa Banjice: Privremena lokacija pijace?

Prvi čovek opštine dodaje i da se pregovori sa potencijalnim investitorima nastavljaju. Nadovezujući se na to on je rekao da se između dva popisa broj stanovnika u opštini Sokobanja smanji za dve do dve i po hiljade.

‒ Mi nemamo veći prioritet od toga da dovedemo nove investitore, otvorimo nova radna mesta kako bismo uposlili radnu snagu i na taj način sprečili odliv stanovništva ‒ istakao je na kraju našeg razgovora predsednik Krstić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − fifteen =