Исидор Крстић: Предузетнике не треба да брине пресељење пијаце

Друштво

Део сокобањске јавности, посебно предузетнике, који већ годинама држе радње на пијаци, узнемириле су приче да ће на новој локацији где се планира измештање пијаце бити места само за тезге са зелене пијаце, а не и за њихове радње. Из тог разлога, приватни предузетници, којих има око 30, негодовали су и затражили пријем код председника општине Исидора Крстића, који им је обећао да ће на новој локацији бити места за све. То је он потврдио и у изјави за наш портал, рекавши да ће на новој локацији бити постављене и бараке приватних предузетника и да они не треба да страхују да ће остати без места за пласман своје робе.

Драгана Никодијевић, предузетница која на Зеленој пијаци држи радњу већ 14 година, каже да су се предузетници бунили јер су се уплашили за своју егзистенцију. Исто то истиче и предузетник Владимир Павићевић који каже да, за разлику од зелене пијаце, ове радње нуде кабасту робу и зато су им потребне бараке, односно монтажни објекти, као и да је било речи да за њих неће бити места на новој локацији.

lokacija bivseg sokograda
Нови простор пијаце: Локација ‘Сокограда’

‒ Ми нећемо дозволити да се ни на који начин угрози егзистенција људи који имају регистроване радње на пијаци и који на тај начин издржавају себе и своје породице – истиче Крстић.

‒ Планом генералне регулације предвиђена је изградња комплекса хотела са леве и десне, односно северне и јужне стране реке Моравице, на простору где се сада налази Зелена пијаца и већ постоје инвеститори који су заинтересовани да улажу у његову изградњу. У том случају пијаца ће бити пресељена на локацију бившег ‘Сокограда’, односно код аутобуске станице али будући да тај простор још увек није обезбеђен постоји могућност да привремено буде измештена код некадашњег АМСС, односно на паркинг прекопута парка на Бањици – истиче Крстић и напомиње да до тога највероватније неће доћи до краја ове године.

parking preko puta banjice
Паркинг прекопута Бањице: Привремена локација пијаце?

Први човек општине додаје и да се преговори са потенцијалним инвеститорима настављају. Надовезујући се на то он је рекао да се између два пописа број становника у општини Сокобања смањи за две до две и по хиљаде.

‒ Ми немамо већи приоритет од тога да доведемо нове инвеститоре, отворимо нова радна места како бисмо упослили радну снагу и на тај начин спречили одлив становништва ‒ истакао је на крају нашег разговора председник Крстић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 1 =