Борани и Кинези понудили нова радна места

Друштво

Компанија Србија Zi Jin Mining из Бора данас се заинтересованим грађанима општине Сокобања представила у просторијама овдашње Националне службе за запошљавање. Повод доласка ове реномиране компаније је велики број отворених радних места у њеним погонима и доста већ запослених радника родом из овог краја. Циљ је да се прикупе биографије заинтересованих грађана за рад у борском привредном гиганту, као и промовисање капацитета компаније како би се повећао број оних који желе да буду део овог колектива.

‒ Можемо да се похвалимо да смо, пре свега први зелени рудник у Србији. Што се тиче зараде, она је изнад просечне зараде у Србији. Такође, град Бор је заправо тренутно град са највећом просечном зарадом. Претпостављам да је то оно што највише интересује људе. Такође, компанија пружа могућност напредовања. Фокус је на младим људима. Имамо пуно младих колега. Тражимо, наравно, људе са радним искуством, али су наша врата отворена свима тако да и људи који су тек завршили средње и високо образовање, више су него добродошли да предају своју биографију ‒ каже Кристина Лазић, заменик супервизора за селекцију и регрутацију у компанији Србија Zi Jin Mining.

Што се тиче профила фокус је на рударским инжењерима, на рударским техничарима, ту су и разне оператерске позиције, бравари, заваривачи, електричари, такође машински инжењери, електро инжењери, правници, економисти. Према речима наше саговорнице њима је у плану отварање више од 1000 радних места до краја године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − four =