Интересовање за сокобањску средњу школу изнад очекивања

Друштво

Након првог уписног круга од пет образовних профила у Средњој школи ,,Бранислав Нушић” три су у потпуности попуњена, физиотерапеутски техничар са 30 ученика и комбиновано одељење – кувар и конобар такође са потпуно испуњеном квотом. У одељењу образовног профила туристички техничар остало је једно слободно место, а стопостотна попуна се очекује након другог уписног круга, док је у гимназији општег типа остало 12 слободних места, сазнајемо од директорке ове образовне установе, Ане Милићевић.

 

− Морам искрено да кажем да смо прилично страховали ове године за упис, из једног разлога, јер се он увек базира на ученицима из Основне школе „Митрополит Михаило”, а ове године смо имали нешто мањи прилив ђака него што је просек последњих година и из тог разлога смо мало страховали за одређена одељења, пре свега за гимназијско које се по правилу попуњавају искључиво ученицима из Сокобање. Међутим, веома нам је драго што су ученици и њихови родитељи препознали да је сокобањска школа право место за наставак школовања − рекла је Милићевић.

Она додаје да су, према уписним листама, најбољи ученици уписали гимназију што и јесте сврха и смисао средњег образовања – да опште образовање пре свега одаберу ученици који планирају студирање, док средње стручно образовање пружа обе опције, али је пре свега окренуто струци.

Оваквим резултатима попуњености допринела је добро осмишљена промоција школе у околним местима, што се показало добрим јер је у одељењу профила физиотерапеутски техничар, које је некада било атрактивно а и сада постаје, више од половине ученика дошло је са стране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − four =