(VIDEO) Humanitarni koncert Biljane Krstić i Bistrika otvorio Svetosavske svečanosti

Društvo

U bioskopskoj sali hotela Moravica u Sokobanji juče je održan humanitarni koncert u okviru tridesetih, jubilarnih Svetosavskih svečanosti koje organizuju Dobrotvorno društvo „Sveti Sava”, Opština Sokobanja, Narodna biblioteka „Stevan Sremac”, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Osnovnom školom „Mitropolit Mihailo”, Srednjom školom „Branislav Nušić”, Predškolskom ustanovom „Bucko” i Turističkom organizacijom Sokobanja.

Kako je u pitanju jedan veliki jubilej, Dobrotvorno društvo „Sveti Sava”, koje se u svom humanitarnom radu bavi i očuvanjem i negovanjem srpske tradicije odlučilo je da ove godine svečanosti započnu humanitarnim koncertom.

– U sklopu obeležavanja Svetog Save mi smo ove godine, s obzirom da je u pitanju jedan veliki jubilej, trideset godina od postojanja, rešili da organizujemo ovaj koncert. Konkretno koncert Biljane Krstić sa njenim orkestrom Bistrik i sva sredstva koja su prikupljena od donacija biće usmerena za decu koja su ugrožena materijalno ili na bilo koji drugi način na teritoriji opštine Sokobanja – rekao je Saša Drljača iz Dobrotvornog društva „Sveti Sava”.

Građani Sokobanje i gosti imali su priliku da uživaju u prepoznatljivom tonu pesama Biljane Krstić i orkestra Bistrik. Kako pored onih koje već svi prepoznajemo i rado pevamo, tako i nekih novih numera, prvi put predstavljenih sokobanjskoj publici.

– Baš mi je bilo drago što sam se večeras videla sa nekim svojim prijateljima, ovde u vašem lepom gradu. Jako volim ovu publiku jer lepo sluša pesme i učestvuje u tome, a svima nama izvođačima je to važno – da imamo tu neku povratnu informaciju, dobru spregu sa publikom. Imali smo baš lepu komunikaciju. Čak smo se i ispričali. Nismo samo pevali – rekla je za naš portal Biljana Krstić.

Ovom humanitarnom događaju prisustvovao je i veliki broj građana, gostiju i privrednika.

– Veliki je odziv ljudi, kako privrednika i građana Sokobanje, tako i gostiju koji su svojim donacijama omogućili da ubuduće pomognemo mnogim socijalno ugroženim porodicama. Radi se o minimum deset porodica, koje će biti zbrinute. Naravno, to će se u narednom periodu odlučiti, kome je šta potrebno. Opština Sokobanja je krajem prošle godine kupila par aparata za domaćinstvo, a u saradnji i u dogovoru sa dobrotvornim društvom dogovorićemo kome će šta biti podeljeno. Ovim nećemo stati. Imamo dobru saradnju sa dobrotvornim društvom i sa našim sokobanjskim privrednicima. Ubuduće ćemo se truditi da apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognemo socijalno ugroženim porodicama u Sokobanji – poručio je Miodrag Nikolić predsednik opštine Sokobanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + eight =