Фудбалски ветерани из Сокобање учествовали на турниру у Апатину

Друштво

Фудбалски ветерани из Сокобање, протеклог викенда боравили су у Апатину, где су учествовали на турниру у малом фудбалу. Дружење ветерана из Сокобање, Котор Вароши и Апатина, почело је пре пет година а након једногодишње паузе због неповољне епидемиолошке ситуацијеу Апатину одржан је још један „Турнир пријатељства”.

Которварошани су на турниру савладали Сокобању са 3:0 а идентичним резултатом су поражени од Апатинаца док је Сокобања савладала домаћина резултатом 4:2.

Славко Јерковић, председник удружења фудбалских ветерана Апатина каже да су осим малог фудбала организовали и бизнис форум, где су међусобно размењена искуства у жељи да се ова три места и пословно повежу и додатно ојачају своје пријатељске везе и на економском плану.

Најбољи играч сокобањских ветерана Горан Франкуловић- Френки је нагласио да су братске везе са ветеранима из Апатина и Котор Вароши учвршћене након овог турнира.

− Било је задовољство поново се окупити након једногодишње паузе али наше контакте нисмо ни прекидали и тако ће бити увек док смо живи и здрави. Са нестрпљењем чекамо традиционални међународни турнир пријатељства у Котор Вароши у септембру, јер се тамо осећамо као код своје куће − истакао је Франкуловић, чија је ракија проглашена најбољом на ракијади.

Поред тога што воле спорт и дружење ветерани су показали и своју хуманост.

− Искористили смо прилику да обезбедимо ланч пакете за малишане из Косовске Митровице, који су учествовали на трећем међународно турниру „Апатински куп”. Турнир је окупио 65 екипа старости од 2008. до 2014. годишта − рекао је председник управног одбора Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош Алекса Вучановић.

Наредни Међународни турнир пријатељства биће одржан у септембру у Котор Вароши.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − fifteen =