Fudbalerke

ФК Озрен: Интересовање девојчица за фудбал у Сокобањи све веће

Друштво Спорт

Чести доласци великог броја девојчица на тренинге мушке пионирске селекције, иницирали су да и Сокобања добије женски фудбалски клуб. Тако је на Митровдан, који се обележава као слава клуба, 2018. одржана Оснивачка скупштина Женског фудбалског клуба Озрен, а Сокобања је први пут у историји добила и женску селекцију у овом спорту, који је раније био искључиво резервисан за мушкарце. И тада, а и данас, велики број фудбалерки долази из села Мужинца, Врела и Језера, па се и тамо, осим у Сокобању, одржавају редовни тренинзи.

Наредне године сокобањске фудбалерке почеле су такмичење у Развојој лиги за девојчице ЈУГ, а прву првенствену утакмицу имале су част да одиграју баш на свом терену.

Fudbalerke

̶ Била је то уједно и прва утакмица женских екипа у историји фудбала у Сокобањи дугој 108 година. Играли смо против екипе Лавица из Лесковца. Поред нас састав Развојне лиге чине екипе Машинца из Ниша и Напретка из Крушевца, познатих и у старој Југославији, као и клубови из фудбалских центара, као што су Пирот, Ниш, Лесковац, Јагодина ̶ каже један од тренера женске селекције, Милован Филиповић, који фудбалерке тренира са колегама Војканом Кузмановићем и Марком Бајићем.

ФК Озрен је једини клуб из Сокобање који се такмичи са клубовима из целокупне југоисточне Србије, од Јагодине, Прешева, Пирота до Мајданпека. У клубу истичу да је то велики успех за њих, али и за целу општину, имајућу у виду да клубови са добијеним средствима из буџета не могу да обезбеде финансијску надокнаду спортистима, па се обично такмиче у најнижем рангу где наступају играчи за које није потребан значајнији хонорар.

Fudbalerke

̶ Тренутно тренирамо у школској хали, петком од 15 до 17 сати, па овом приликом позивамо и све остале девојчице, које би желеле да се опробају у овом спорту, да нам се придруже. Чланарина се у клубу, не плаћа, па родитељи немају никакве трошкове, нити око опреме, нити око превоза на првенствене утакмице. Драго нам је да је за овај спорт, који није баш популаран као у мушкој конкуренцији, интересовање све веће тако да ми имамо око 30 регистрованих девојчица ̶ додаје Кузмановић.

Тренери у клубу истичу да су задовољни с обзиром да су најмлађа екипа и да им је ово прва година у лиги. Неке утакмице су, кажу, губили због квалитета супарничке екипе, а неке су биле данак неискуству и младости. Али се не жале, иако су јесењу полусезону дочекали на претпоследњем месту, испред Јагодине, већ вредно тренирају и надају се бољим резултатима. Како кажу, има и наговештаја да ће лигу догодине попунити екипе из Врања, Босилеграда и Бора, што изискује још већи рад у клубу који би допринео и бољим резултатима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =