Sokobanja

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Sokobanja nešto bolja

Društvo Zdravlje

Na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno su registrovana 93 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19. Dobra vest je da se na dnevnom nivou smanjuje broj prvih pregleda i broj pozitivnih na prvom pregledu. Međutim, broj obolelih ukazuje na to da situacija i dalje nije povoljna i da se svi građani i nadalje trebaju pridržavati propisanih mera. Klinička slika obolelih je različita i kreće se od veoma blage do upale pluća koja zahteva bolničko lečenje.

U Specijalnoj bolnici „Sokobanja”, trenutno se na lečenju nalaze 74 pacijenta i to 20 iz Sokobanje, 17 iz Aleksinca, Knjaževca 11, Boljevca 10,Ražnja devet, Niške Banje troje, Zaječara dvoje i po jedan pacijent iz Velikog Gradišta i Trstenika. Svi pacijenti imaju pneumonije. Kako saznajemo od dr Vesne Milanović direktorke ove zdravstvene ustanove, trenutno se 56 pacijenata nalazi na kiseoničkoj potpori, troje na neinvanzivnoj mehaničkoj ventilaciji a njih osmoro je na intenzivnoj nezi. U toku jučerašnjeg dana u Specijalnoj bolnici Sokobanja bilo je četiri prijema i sedam otpusta pacijenata.

Na teritoriji opštine Sokobanja od kada je počela masovna imunizacija do sada je dato 7.800 doza,od toga 4.400 prvih i 3.400 drugih doza. Vakcinacija teče po planu a odziv stanovništa je odličan. Ruska i kineska vakcina odnosno Sputnjik V i Sinofarm, primaju se bez zakazivanja. Dakle, svi koji žele da se vakcinišu pomenutim vakcinama, treba samo da odu do punkta za imunizaciju koji se nalazi u Domu zdravlja i da sa sobom ponesu ličnu kartu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six − 2 =