Epidemije posustaje, vakcinacija se zahuktava

Društvo Zdravlje

Na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno su registrovana 162 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19,što znači manje nego protekle nedelje. Saznajemo i da je broj prvih pregleda u manjem padu, odnosno ove nedelje se kovid ambulanti javilo nešto manje osoba sa simptomima karakterističnim za kovid. Klinička slika obolelih je i dalje različita i kreće se od veoma blage do upale pluća koja zahteva bolničko lečenje. Kao što smo već objavili Specijalna bolnica „Sokobanja” od danas je ponovo u kovid sistemu.

Od kako je počela masovna imunizacija do danas na teritoriji opštine Sokobanja dato je oko 5.100 doza vakcine i to prvih 3.050 a drugih doza 2.050. Novina je i to da stanovnici seoskih naselja neće morati da dolaze u Sokobanju po vakcinu, već će članovi tima za imunizaciju doći kod njih.

Naime, dr Milena Krstić, koordinatorka za imunizaciju, kaže da stanovnici svih seoskih naselja naše opštine,ukoliko su zainteresovani da se vakcinišu, mogu da naprave spisak sa imenom, prezimenom zainteresovane osobe, njenim datumom rođenja i brojem telefona i da taj spisak dostave sokobanjskom Domu zdravlja odnosno punktu za imunizaciju. Na osnovu tih spiskova, članovi tima za imunizaciju će izaći na teren i podeliti vakcine.

Za stanovnike same Sokobanje, revakcinacija se i dalje obavlja na postojećem punktu prema rasporedu koji je utvrdilo Ministarstvo zdravlja i to od 8 do 15 časova dok se od 15 do 20 časova vrši se redovna vakcinacija.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + seventeen =