Vaspitači

Припрема сокобањских васпитача за рад по новој методи

Друштво

Предшколска установа „Буцкоˮ у Сокобањи је током викенда била домаћин занимљиве едукације васпитача. Радници овог колектива имали су прилике да се на тренингу упознају са новинама у приступу образовању предшколаца. Програм под називом „Године узлетаˮ премињеваће се од 1. септембра ове године, па су овакви скупови изузетно значајни.

Тренер и ментор Драгана Антић из пожеревачке Предшколске установе „Љубица Вребаловˮ каже да је то јединствени програм који се примењује и имплементира након више година очекивања и веома је значајно што ће њене колеге проћи ову обуку.

Vaspitači

– Након саме обуке, предшколска установа и сви учесници ће имати менторску подршку у трајању од шест месеци која ће укључивати пет менторских посета. Такође, један део комуникације у пружању различите подршке одвијаће се онлајн – каже ова менторка.

У предстојећем раду, након завршетка обуке и током менторске посете, одвијаће се такође промене у простору где ће се од јесени спроводити програм, односно прилагодиће се простор новом начину рада васпитача са предшколцима. Али пре тога, како нам је казано, установиће се шта се у пракси показало добрим и то ће се задржати и у наредном периоду.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 15 =