Škola

Важно: Упис првака почиње у априлу

Друштво

Упис деце у први разред Основне школе „Митрополит Михаилоˮ за школску 2023/2024. годину биће обављен у периоду од 1. априла до 31. маја 2023. године.

У први разред се уписују деца рођена од 1. 3. 2016. године до 28. 2. 2017. године. За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 1. 3. 2017. до 31. 8. 2017. године.

Упис у први разред школске 2023/24. године обављаће се електронским путем преко Портала еУправа (https://euprava.gov.rs). Заказивање термина за упис и тестирање детета је у основној школи.

Родитељима ће апликација за електронско заказивање термина бити доступна од 20. марта до 31. маја ове године. Уколико родитељ није у могућности да закаже термин електронским путем, већ одлучи да позове школу, овлашћено лице, а то је секретар школе, је у обавези да у име родитеља термин за тестирање закаже кроз апликацију. Секретара школе можете позвати на број телефона 064/8560705 или 830-822 сваког радног дана у периоду од 10.00 до 13.00 часова.

Министарство просвете обезбедило је подршку родитељима у вези са електронским заказивањем термина за упис детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011/7350557. Термини за тестирање се заказују по одређеним датумима, и то након обављеног здравственог (систематског) прегледа.

Упис и тестирање се врше искључиво у заказаним терминима у канцеларији секретара школе. Родитељ или други законски заступник и дете у школу долазе заједно. Након уписа истог дана биће обављено тестирање од стране психолога или педагога школе. Ради електронског уписа детета потребно је да родитељ код себе има личну карту и матични број детета. Родитељи приликом уписа не подносе ниједан документ у папирном облику. Документе школа прибавља по службеној дужности.

Уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да се лекарско уверење донесе у школу. Такође, родитељ са собом мора понети и уверење о похађању припремно предшколског програма уколико је дете ишло у приватни вртић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + five =