Др Шешељ: На локалу желимо у власт, а у парламенту бићемо опозиција

Друштво Политика

Лидер радикала и народни посланик Војислав Шешељ, у оквиру кампање за предстојеће изборе, посетио је јуче Сокобању. Испред просторија Општинског одбора Српске радикалне странке он је одржао конференцију за новинаре и разговарао са члановима, симпатизерима странке и окупљеним грађанима.

 

− Прво морам да похвалим наш Општински одбор у Сокобањи који је после дужег времена припремио листу кандидата за локалне изборе,обновили смо Општински одбор и опет смо успоставили канцеларију Српске радикалне странке. Очекујем да ће грађани у великом проценту гласати за српске радикале. Оно што је за нас радикале карактеристично је да смо лишени било каквих корупционашких афера, криминала и крађа. Ми смо одлучили да овог пута не држимо митинге и јавне трибине у затвореном простору јер још постоји опасност од корона вируса и не треба људе излагати ризику − рекао је Шешељ.

Лидер радикала је рекао да је ова странка у новом броју „Велике Србије” објавила, односно изложила свој програм у 15 најбитнијих тачака.

− Уколико пређемо цензус на локалним изборима а убеђен сам да хоћемо, онда желимо и да будемо и владајућа странка, односно да уђемо у коалицију. На локалу можемо правити коалицију са свима а било би најбоље да се од свих странака које прођу цензус направи коалиција. Потребно је да сви сарађују и да се нађе компромис око заједничких циљева. Битно је да се ради за добробит Сокобање а не да се троши енергија на међусобне сукобе. На републичком нивоу очекујемо много више гласова него прошли пут, да имамо јачу посланичку групу,будемо контрола власти и критичари министара за све оно што не ваља, али у власт не мислимо да улазимо. Мислимо да је Србији потребна јака опозициона странка као што је Српска радикална странка, док не постанемо довољно јаки да заменимо напредњаке на власти, јер тренутно су они јаки. Ја сам објективан ту, не можемо ми њих сада победити. На локалу се можемо укључити у коалицију, а на републичком нивоу ћемо бити критичари као и до сада − рекао је др Војислав Шешељ.

Након Сокобање, радикали су у оквиру своје предизборне кампање, обишли и друга места у Зајечарском округу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 16 =