Dr Šešelj: Na lokalu želimo u vlast, a u parlamentu bićemo opozicija

Društvo Politika

Lider radikala i narodni poslanik Vojislav Šešelj, u okviru kampanje za predstojeće izbore, posetio je juče Sokobanju. Ispred prostorija Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke on je održao konferenciju za novinare i razgovarao sa članovima, simpatizerima stranke i okupljenim građanima.

 

− Prvo moram da pohvalim naš Opštinski odbor u Sokobanji koji je posle dužeg vremena pripremio listu kandidata za lokalne izbore,obnovili smo Opštinski odbor i opet smo uspostavili kancelariju Srpske radikalne stranke. Očekujem da će građani u velikom procentu glasati za srpske radikale. Ono što je za nas radikale karakteristično je da smo lišeni bilo kakvih korupcionaških afera, kriminala i krađa. Mi smo odlučili da ovog puta ne držimo mitinge i javne tribine u zatvorenom prostoru jer još postoji opasnost od korona virusa i ne treba ljude izlagati riziku − rekao je Šešelj.

Lider radikala je rekao da je ova stranka u novom broju „Velike Srbije” objavila, odnosno izložila svoj program u 15 najbitnijih tačaka.

− Ukoliko pređemo cenzus na lokalnim izborima a ubeđen sam da hoćemo, onda želimo i da budemo i vladajuća stranka, odnosno da uđemo u koaliciju. Na lokalu možemo praviti koaliciju sa svima a bilo bi najbolje da se od svih stranaka koje prođu cenzus napravi koalicija. Potrebno je da svi sarađuju i da se nađe kompromis oko zajedničkih ciljeva. Bitno je da se radi za dobrobit Sokobanje a ne da se troši energija na međusobne sukobe. Na republičkom nivou očekujemo mnogo više glasova nego prošli put, da imamo jaču poslaničku grupu,budemo kontrola vlasti i kritičari ministara za sve ono što ne valja, ali u vlast ne mislimo da ulazimo. Mislimo da je Srbiji potrebna jaka opoziciona stranka kao što je Srpska radikalna stranka, dok ne postanemo dovoljno jaki da zamenimo naprednjake na vlasti, jer trenutno su oni jaki. Ja sam objektivan tu, ne možemo mi njih sada pobediti. Na lokalu se možemo uključiti u koaliciju, a na republičkom nivou ćemo biti kritičari kao i do sada − rekao je dr Vojislav Šešelj.

Nakon Sokobanje, radikali su u okviru svoje predizborne kampanje, obišli i druga mesta u Zaječarskom okrugu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − five =