Dodeljena priznanja u okviru akcije „Biramo najbolje”

Društvo Turizam

Juče je u prostorijama Turističke organizacije Sokobanja, proglašenjem najboljih od maja do septembra, u devet kategorija, završena ovgodišnja akcija „Biramo najbolje”. Najpre su zahvalnice dobili najuspešniji u septembru mesecu.

Najbolja turistička agencija prethodnog meseca bila je „Sokoinfo”. U kategoriji najbolji stanodavac  priznanje je dodeljeno apartmanima „Zvezda Lux”, najbolji ugostiteljski objekat je kafe „RETRO IN”. Najlepše dvorište je vlasništvo Cvetković Dragoslava, koji ističe da je najzaslužnija za uređenje dvorišta ipak njegova supruga. Najbolji gost u septembru bila je Ostojić Dragica, koja po tri do četiri puta u toku godine boravi u našem mestu, najbolji turistički radnik je Ana Jančić, zaposlena u hotelu „Sunce”. U kategoriji udruženje ili pojedinac koji doprinosi razvoju turizma priznanje je dodeljeno PD „Oštra Čuka”. Za najboljeg preduzetnika u toku prethodnog meseca proglašena je radionica „Iva sapuni”, u okviru koje se na tradicionalan način od prirodnih sastojaka i biljaka iz okruženja koje se koriste u ishrani u obliku začina i kao blagotvorni čajevi, ručno prave sapuni. U okviru najnovije usatnovljene kategorije – najbolje seosko turističko domaćinstvo, priznanje je dodeljeno domaćinstvu Danijela Lazića iz Jošanice.

 DSC3208 Retro In
 DSC3211 Ana Jancic
 DSC3224 Iva sapuni
 DSC3219 PD Ostra cuka
 DSC3229 Danjel Lazic
Aperture: 4
Camera: NIKON D7000
Iso: 800
Orientation: 1

Nakon proglašenja najboljih u prethodnom mesecu, priznanja su dodeljena i sveukupnim ovogodišnjim dobitnicima u devet kategorija. Najbolji stanodavac, apartmani „Veličković”. U toku ove godine, za najbolju turističku agenciju proglašena je „Palma” a za najbolji ugostiteljski objekat restoran „Zelengora”. Najbolji turistički radnik u ovoj godini je Goran Vulić, a najbolji gost Blagoje Mladenović. Kulturno-umetničko društvo „Soko” Sokobanja dobitnik je godišnjeg priznanja za najbolje udruženje koje doprinosi razvoju turizma. KUD „Soko” Sokobanja ove godine je radio samo dva meseca, zbog loše epidemiološke situacije ali za ta dva meseca imali su preko 15 nastupa, većinu na novoj letnjoj pozornici, gostovali su u emisiji „Prelo” na „Hepi” televiziji, Paraćinu, Makedoniji i kao krunu svega, organizovali su fenomenalan Sabor folklora „Igra kolo pod Ozrenom” gde je bilo preko 350 učesnika. U kategoriji najbolji preduzetnik, godišnje priznanje dodeljeno je preduzeću „Ketering SB 018”. Dvorište Sanje Miladinović, proglašeno je za najlepše u ovoj godini a za najbolje seosko turističko domaćinstvo priznanje je dodeljeno Mirjani Vujić.

IMG 20211020 111509 KUD Soko
 DSC3202
IMG 20211020 111936 Zelengora
IMG 20211020 112033 Ketering SB
IMG 20211020 111838 Apartmani Velickovic
IMG 20211020 112145 Sanja Miladinovic
Aperture: 2
Camera: JSN-L21
Iso: 125
Orientation: 1

Već po tradiciji sveukupni ovogodišnji pobednici, bili su na dvodnevnom studijskom  putovanju, u okviru koga se obilaze druga turistička mesta u našoj zemlji i razmenjuju iskustva sa turističkim radnicima iz drugih destinacija. Dobitnici priznanja „Biramo najbolje” obišli su istočnu Srbiju ali su im se ove godine priključili i prošlogodišnji pobednici, koji zbog epidemiološke situacije 2020 godine nisu mogli da putuju.

Cilj akcije „Biramo najbolje” je unapređenje saradnje sa nosiocima turističke ponude i motivisanje organizacija i pojedinaca čime se podiže i nivo kvaliteta turističkih i ugostiteljskih usluga Sokobanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − two =